“Заедно в час” търси учители във Велико Търново

Публикувано на чт, 11 ян. 2018
842 четения

Програмата “Заедно в час” отново търси учители в област Велико Търново. Само 10 дни остават до крайния срок за кандидатстване. Новите участници в инициативата ще имат възможност да преподават минимум две години в училища партньори на организацията в 13 региона в страната.
Желаещите да се включат в програмата трябва да попълнят онлайн формуляр на сайта на “Заедно в час” до 20 януари, което е първият етап от процеса на подбор. Одобрените кандидати ще започнат работа в училище през септември 2018 г., а преди това ще преминат интензивна лятна подготовка. Предвидени са и допълнителни обучения в двугодишния период на работа. Благодарение на тях педагозите ще развиват умения както за работа в класната стая, така и за продължаване на кариерното им развитие с фокус върху образованието.
За кандидатстване не е нужен предишен преподавателски опит, нито предварително придобита професионална квалификация ,,учител”. Необходима е завършена бакалавърска степен (до 15 септември 2018 г.) и нагласа, че всяко дете може да постигне успех и заслужава качествено образование. Участниците, които нямат квалификация “учител”, ще преминат специализирано обучение в университет партньор на организацията и ще придобият правоспособност за преподаване при завършване на програмата.
“Заедно в час” работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията помага за това нови хора – успешни професионалисти и завършващи студенти, да влязат в образователната система. Желаещите да участват в програмата преминават взискателен подбор и интензивно обучение, фокусирано върху работа с ученици с ниски образователни постижения и от финансово затруднени семейства. По време на двете години преподаване участниците получават от “Заедно в час” месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище, както и менторство от екипа на организацията.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново