Възпитаници на “Българче” с награди от конкурса “Заблеяло ми агънце”

Публикувано на чт, 17 май 2018
370 четения

Хорът на подготвителната група към ДЮФА “Българче” спечели първа награда от Националния фолклорен конкурс “Заблеяло ми агънце”. Той бе организиран от Сдружение „Национален събор на овцевъдите в България” и се проведе от 11 до 13 май край Петропавловския манастир. Представителният хор на ансамбъла с ръководител Галина Иванова бе отличен с втора награда в категорията на професионалистите.

Първа награда от фолклорната надпревара спечели и народният оркестър с ръководител доц. Митко Димитров. Неговият възпитаник – гъдуларят Недялко Гавраилов, студент във ВТУ, бе класиран на първо място в раздел “Народни инструменти”. Данаил Йорданов, който също е възпитаник на доц. Димитров, спечели второ място във втора възрастова група при професионалистите. Той е ученик в СУ “Емилиян Станев” във В. Търново и също свири на гъдулка.

През юни ще бъде отбелязан 50-годишен юбилей на ДЮФА “Българче”. В момента около 180 деца от старата столица на възраст от 5 до 19 г. са част от Детско-юношеския фолклорен ансамбъл. С тях работят хореографът Петър Петров, доц. Митко Димитров – диригент на оркестъра, и Галина Иванова – диригент на народния хор. В трите формации има подготвителна, малка, средна и представителна група. Юбилейният концерт на ДЮФА “Българче” ще се проведе на 16,00 юни от 19,00 ч. в ДКС “Васил Левски”.

Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново