Ученици поеха управлението в Старопрестолната гимназия по икономика

Публикувано на чт, 26 апр. 2018
429 четения

На 25 април 2018 г. в Старопрестолна професионална гимназия по икономика се проведе Ден на ученическото самоуправление.  Провеждането на този ден дава възможност да се усвоят знания и умения за демократично гражданство. Ученическият съвет  с помощта на  педагогическия съветник на училището организираха събитието. Гимназистите от  различни класове „поеха” управлението на училището като преминаха през пълен процес за наемане на работа, преди да бъдат ”назначени”.

В този ден учениците имаха  възможност сами да организират живота си в училище и да бъдат част от неговото управление.

Някои се изправиха пред предизвикателството да са учители, а други – имаха амбиции да управляват институцията.  Гимназистите бяха избрали учебните предмети, които искат да преподават предварително, а помощ получиха от съотвените учители. Директорът и заместник директорът за един ден имаха възможност да решават реално възникнал казус, да вземат отговорни решения и да осъществяват контрол.

В края на деня се състоя среща на всички “учители” и „ служители“ под ръководството на Директора за един ден – Мария Собчак и заместник директора – Павел Кънев, на която гимназистите споделиха опита си от работния ден.

Водещо беше мнението за ден, изпълнен с емоции и предизвикателства от различно естество. Изводите, които направиха, бяха за отговорност и внимание във всяка извършена дейност.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново