Три наши празника попадат в сборника на кулинарните фестивали

Публикувано на ср, 11 юли 2018
453 четения

Три фестивала, посветени на различни храни, които са провеждат в област Велико Търново, ще бъдат включени в Сборника на кулинарните фестивали в България.

Това са Фестивалът на динята в Никюп, Празникът на горнооряховския суджук и Празникът на еленския бут. Тези три форума от региона бяха представени във Фестивал на фестивалите, който се в Етнографски музей на открито “Етър”.

Около 20 кулинарни фестивала в страната също ще бъдат представени в този първи по рода си сборник у нас. Сред тях са Международният кулинарно-фолклорен фестивал “Банатски вкусотии – традициите на моето село”, който се провежда в село Асеново, плевенско, Националният фестивал на ореха в село Голямо Дряново, казанлъшко, Празникът на картофа в Самоков, Фестивалът на чушките, доматите, традиционните храни и занаяти, Куртово Конаре, пловдивско, Фестивалът “Ракия – магия”, Ганчовец, дряновско и “Селският мол” в Габрово.

Каталогът на кулинарните фестивали се очаква да излезе през 2019 г. Очаква се той да бъде изпълнен с богат снимков и информационен материал за всеки форум поотделно. Ще съдържа над 100 страници.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново