На 2 септември Велико Търново представя своята кандидатура за европейска столица

Публикувано на чт, 24 юли 2014
298 четения

На 2 септември Велико Търново ще представи своята кандидатура за Европейска столица на културата пред международното жури. Това обяви вчера Министерството на културата.
Старата столица заедно със София, Пловдив и Варна е сред четирите български града, които бяха допуснати до участие в престижния конкурс. Те вече са подали документи за участие във втория етап на съревнованието.
На 4 и 5 септември международно жури ще избере най-добрата кандидатура. Преди това делегати, излъчени от журито, ще посетят всеки от четирите градове кандидати, за да се запознаят на място със свършената работа и направената подготовка.
На 29 август делегатите ще бъдат в София, на 30 август в Пловдив, на 1 септември във Варна, а на 2 септември във Велико Търново. В рамките на един ден, градовете кандидати трябва да представят предимствата и достойнствата на техните проекти пред делегатите от журито.
На редовното заседание на Съвета на Европейския съюз през май 2015 г. министрите на културата ще вземат окончателното решение за определяне на български град – носител на титлата “Европейска столица на културата” през 2019 година.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново