Малки художници от СУ “Ем. Станев” обраха наградите в конкурса на Мирослава Запрянова

Публикувано на чт, 7 Дек. 2017
475 четения

Мирослава с победителите в конкурса “Моята мечтана Коледа”.

Малки творци от СУ “Емилиян Станев” обраха наградите в конкурса “Моята мечтана Коледа”, организиран от великотърновската художничка Мирослава Запрянова. 250 рисунки на деца от старата столица, Свищов, Балван, Ресен, Дебелец и Стражица са получени за творческото състезание.
Най-активни в конкурса са възпитаниците на “Емилиян Станев”, които оглавяват и класирането. Първокласникът Ивайло Желязков е спечелил първото място. В призовата тройка влизат още Полина Савова и Йоана Йорданова, и двете в трети клас. Победителите получиха комплект акварелни бои, скицник – ръчно шит с акварелна хартия, грамота за участие и сладки изкушения. На победителя Мирослава Запрянова е решила да подари и едномесечен безплатен курс по рисуване.
Пет деца получават поощрителни награди и имат право на три астрономически часа по рисуване в ателието на Мирослава Запрянова “Аванзарте”. Сред тях са трима възпитаници на ОУ “Бачо Киро” – четвъртокласничките Беатрис Яйманова и Цветослава Топалова и Иван Мишеков, който е в трети клас, Андрей Александров от 4 клас от СУ “Емилиян Станев” и Габриела Кесаровска от СУ “Николай Катранов” в Свищов.
Рисунките на всички победители, както и още 61 картини на участници в конкурса, са подредени в изложба в ателието, за което този детски конкурс беше и първото официално събитие.
З. ГЕОРГИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново