Клубове по изкуствата от 34 училища в областта подредиха съвместна изложба

Публикувано на вт, 22 апр. 2014
211 четения

Ученици от клубове и студия по изкуствата в 34 училища от Великотърновска област представят свои творби в съвместна великденска изложба. Младите творци са подредили в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” в старата столица рисунки с различни изобразителни материали, приложни композиции, рисувана керамика и стъкло, стъклопис. Експозицията беше открита от началника на Регионалния инспекторат по образованието инж. Розалия Личева в навечерието на светлия християнски празник, а специален гост на събитието беше зам.-кметът Ганчо Карабаджаков.
Клубовете, в които учениците творят през свободното си време, са създадени по проект УСПЕХ на просветното министерство. Произведенията, събрани в изложбата, са изработени през последните три години, откакто работи инициативата. С най-богати и разнообразни колекции в експозицията участват творческите ателиета на СОУ “Вичо Грънчаров” и Професионалната гимназия по електроника и електротехника “М. Ломоносов” в Горна Оряховица, ОУ “Христо Ботев” и ОУ “Димитър Благоев” във Велико Търново, Професионалната гимназия по аграрни технологии “Цанко Церковски” в Павликени.
Изложбата се организира от РИО в партньорство с Община Велико Търново.
Проявата е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019-а. Ученическите работи могат да бъдат видени в Изложбените зали до 30 април.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново