Ивана и Руми от ПГ по туризъм с награди от Молдова

Публикувано на чт, 26 апр. 2018
192 четения

Участието в творческия конкурс „Флорий – 2018“, донесе дипломи на Ивана и Румяна, ученички от най-голямата професионално училище в областта – Гимназията по туризъм. Организатор на надпреварата е Управлението на образованието, младежта и спорта на район Тараклия, Молдова. Стихотворение, разказ или есе по една от темите  „Любов и уважение към родителите – свещеното чувство“, „Вашето здраве е във вашите ръце“, „Обичам Родината си“, „Родна земя“, „Съвременното общество: прогрес или деградация“, имаха възможност да представят кандидатите.

Според Виктория Войтович, специалист в Управлението, „Целта на конкурса е да се идентифицират и стимулират талантливите деца; да се развива творческия потенциал у младите хора и да се формира интересът към литературното и художественото творчество“.

Румънски, руски, украински или български език бяха допустимите езици за творбите на участниците.

Ивана Цонева и Румяна Иванова бяха единствените участнички от България.  Момичетата са от XIв клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“.    В конкурса и двете участваха с есета, но по различни теми.

Ивана Цонева избра темата „Обичам Родината си“, а Румяна Иванова –  „Съвременното общество: прогрес или деградация“.

Творбите на ученичките от Гимназията по туризъм са публикувани в „Свет“ –  вестникът на район Тараклия.

Учителят, подготвил Ивана и Румяна, е Славка Проданова.

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново