Екип на ОУ “Бачо Киро” представи на остров Сицилия филм за училищния тормоз

Публикувано на ср, 16 май 2018
1070 четения

Ученици от ОУ “Бачо Киро” са представили на остров Сицилия филм за своите дейности в борбата с тормоза в училище. В друга лента децата са разказали за първото посещение на членовете на Ученическия съвет в Народното събрание в София. В работната среща в градчето Мадзарино на италианския остров са участвали петима ученици и петима учители от търновското училище. Визитата е била организирана в рамките на проекта “Позитивни и активни”, който се осъществява по програма Еразъм+.

“Проектът влиза в последната година от реализирането си. Последният от четирите модула по проектния график съдържа теми и събития, продукти свързани с училищния тормоз. Всяка от партниращите страни беше подготвила представяне на дейностите, извършени по тази тема в последните два месеца”, разказа координаторът по инициативата от българска страна Надежда Дончева.

Домакините от италианското училище са изненадали своите гости с богата културна програма. “Така имахме възможност да опознаем и оценим техния бит, както и историческото и културното им наследство. Участвахме в традиционен карнавал от XVII век. Това е възстановка от типичен ритуал на свързването на две видни семейства и продължението на управлението на областта”, сподели г-жа Дончева.

Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново