Откриха труп на жена в септична яма

Публикувано на ср, 19 Апр. 2017
1989 четения

Труп на жена е открит в септична яма в свищовското село Морава, научи “Янтра ДНЕС”. Сигнал за инцидента е подаден в четвъртък миналата седмица, но за изчезването ѝ било съобщено няколко дни по-рано. Неин близък потърсил съдействие в полицията, след като жената изчезнала мистериозно и от няколко дена нямало следа от нея. Тялото на 43-годишната Лиляна Д. е извадено от басейн за съхранение на течен оборски тор в животновъдна ферма.
На мястото е извършен оглед, а според първоначалните констатации на съдебен лекар не са установени травматични увреждания. В злополучният ден жената отишла за тор, но така и не се прибрала вкъщи.
След фаталната развръзка тялото е изпратено за аутопсия във великотърновската болница, а по случая е било образувано досъдебно производство, за да се установи има ли налице извършено престъпление.
В хода на разследването са разпитани свидетели, изготвена е и съдебномедицинска експертиза. По данни на Окръжна прокуратура Велико Търново няма индикации за насилствена смърт и по всяка вероятност досъдебното производство ще бъде прекратено.
Мария НЕДЕВА

Пътни строежи - Велико Търново