Осъдиха условно мъж, кътал над половин кило марихуана

Публикувано на чт, 20 Апр. 2017
217 четения

С условни присъди се сдобиха 29-годишен мъж и ученик на 16 г. за държане на наркотици. Районната прокуратура във Велико Търново е сключила споразумения с тях, които съдът е одобрил.
Иво Л. се признал за виновен в извършено престъпление в периода 10-11 март м.г. Тогава, при специализирана полицейска операция на територията на община Полски Тръмбеш, в колата му и в имот в Каранци са открити 630,173 грама коноп. Количеството марихуана е на обща стойност 3865 лв. Наложено му е наказание лишаване от свобода за срок от 11 месеца, което е отложено с изпитателен срок от три години.
16-годишен ученик също се споразумя с държавното обвинение и получи условна присъда за държане на марихуана. В края на миналия месец полицаи извършили проверка на ул. “Бачо Киро” във Велико Търново и в непълнолетния младеж открили близо 10 г коноп на стойност 56 лв. Той е осъден на три месеца лишаване от свобода, отложено за срок от три години и наказание обществено порицание. То трябва да се изпълни чрез залепване на информационното табло на Общината.
Мария НЕДЕВА

Пътни строежи - Велико Търново