Охранител, крал парфюми от магазин, е осъден на 6 месеца затвор условно

Публикувано на ср, 17 май 2017
253 четения

Великотърновският районен съд призна за виновен 21-годишен охранител на магазин, извършил кражба на 43 броя парфюми на обща стойност 1934,40 лв. Той е осъден на шест месеца лишаване от свобода с 3 г. изпитателен срок.
Подсъдимият Кирил Г. е работил като охранител към СОТ в магазин на ул. “Магистрална” във Велико Търново. Според обвинителния акт той е действал в качеството си на длъжностно лице и се е възползвал от положението си от октомври 2016 г. до февруари 2107 г. За този период той е изнасял произволни марки парфюми от охраняваните от него складови части, като на седмица e вземал по 3-4 броя.
Още през октомври 2016 г., при направена ревизия управителката на магазина установява липса за около 200 лв., но това не подбужда съмнения, тъй като според нея това е в рамките на нормалното. По-късно, след поредната ревизия, служителите на магазина установяват липсата на 43 броя различни марки и разфасовки парфюми. При преглед на записите на охранителните камери се установило, че охранителят Кирил Г. е отговорен за извършените кражби.
Районният съд във Велико Търново постанови отлагане на прочетената присъда за срок от три години, считано от датата ѝ на влизане в сила.
Михаела ДАВИДОВА

Пътни строежи - Велико Търново