Огнеборци гасиха пожар в Арбанаси

Публикувано на пн, 20 Мар. 2017
440 четения

Огнеборци гасиха пожар в атракцион в туристическото селище Арбанаси. Инцидентът, предизвикал намесата на пожарникари, станал в петък следобед. Служител от персонала в комплекса подал сигнал на тел. 112 и към мястото веднага бил насочен екип от старата столица. Проблем създал ширмът в кухнята, като се възпламенил самият въздухопровод. Огънят бил потушен своевременно, a опасността от нанасяне на по-сериозни щети пресечена. Изгорели са две ел. табла, 20 л. м кабел и аспирацията. От поражения били спасени две от стаите в комплекса, в който има хотелска база и просторен ресторант.
В събота два автомобила са били изпепелени из основи в Г. Оряховица и свищовското село Алеково. По обяд огнеборци в железничарския град получили сигнал за горящ опел на ул. “Св. княз Борис I”. Въпреки адекватната намеса, превозното средство е изгоряло напълно. Причината е техническа неизправност в колата.
Полицията в Свищов разследва дали има злоумишлен палеж на лек автомобил “Рено”. Колата е изгоряла в събота около 30 минути преди полунощ. Мястото е посетено от дежурна оперативна група, причините са в процес на изясняване.
Мария НЕДЕВА

Пътни строежи - Велико Търново