Крими

Публикувано на пт, 14 Юли 2017
217 четения

Полицията в Свищов е установила автор на пожар в стопанска постройка в с. Овча могила. Инцидентът е възникнал на 6 юли около 17,30 ч. в необитаем имот. Разследването е установило, че извършителят е 14-годишно момче от същото село. То е пушило цигара и изхвърлило незагасения фас върху остатъци от слама.
Материалите по случая са изпратени в прокуратурата.

Почерпен водач катастрофира във В. Търново. В сряда около 17,30 ч. в местното полицейско управление получили сигнал за пътен инцидент с материални щети на ул. “Княз Александър Батенберг”. На мястото пристигнал екип на “Пътна полиция”.
При обработване на произшествието станало ясно, че виновният за инцидента водач – 39-годишният И. Т. от старата столица, е седнал зад волана с 2,25 промила алкохол. По случая е образувано бързо производство.

Два камиона с незаконно добита дървесина установи полицията във В. Търново. В сряда около обяд, действайки по сигнал, униформени са извършили проверка в землището на Вонеща вода. При нея е установено, че два товарни автомобила “Зил” превозват по 8 кубика дърва за огрев от горския фонд, без писмено позволително. Дървата и автомобилите са иззети. По случая е започнато досъбено производство.

Над половин килограм канабис иззеха служители на полицейското управление във В. Търново. Дрогата е открита при проверка в жилище в сряда. То е обитавано от 32-годишния И. Б. от с. Поликраище. В него са установени и иззети около 520 гр. зелена листна маса, която при наркотест е реагирала на канабис и две растения от същия вид. И. Б. е задържан до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.
Мария НЕДЕВА

Пътни строежи - Велико Търново