Дует жали присъда за измама и склоняване към проституция

Публикувано на пт, 21 Апр. 2017
306 четения

Осъдени на първа инстанция мъж и жена за измама и склоняване към проституция на влюбено момиче жалят присъдите си. Окръжният съд във Велико Търново ще отвори папките по делото следващата седмица, когато ще се проведе първото заседание. 24-годишната Фани Р. от село Морава получи наказание за това, че измъкнала 6113 лв. от девойка, като в продължение на година я мамила, че помага финансово на своя възлюбен. Нейният съучастник пък бе осъден заради склоняване на същото момиче към проституция. Фани Р. и Димитър Д. получиха съответно една и две години лишаване от свобода условно.
Заплетената история се развила през септември 2012 г. до юли на следващата.
Фани Р. поддържала заблуждение у младата жена от В. Търново, че бившият ѝ любим имал финансови затруднения. Под фалшивия предлог тя успяла да прибере крупната сума на части за лечение при стоматолог, за рожден ден на детето му, за операция на сърцето, за купуване на лекарства и куп други измислени версии.
В капана на 43-годишния Димитър Д. пък попаднала, търсейки пари в заем, за да услужва чрез мнимата посредничка на бившия си приятел. Той ѝ предоставил пари, като ѝ предложил да проституира, за да ги възстанови.
Великотърновката започнала отношения с мъж от Морава, който се оказал братовчед на измамницата. Той прекъснал отношения с нея и се оженил за друга, но въпреки това момичето таяло надежди. Фани Р. я убедила, че той се нуждае от финансова подкрепа. За да си върне любовта му, момичето решило да го подпомага с пари. Братовчедка му прибирала парите, като дори се представяла за него в съобщения и социалната мрежа, а после ги харчела.
Делото на втора инстанция е насрочено за 27 април.
Мария НЕДЕВА

Пътни строежи - Велико Търново