Дават на съд трима непълнолетни за кражба на автомобил и пари

Публикувано на пн, 19 юни 2017
153 четения

Районната прокуратура във Велико Търново е внесла в съда обвинителен акт срещу трима непълнолетни за противозаконно отнемане на чужд автомобил и кражба.
Обвинението срещу непълнолетните Б. С., Г. Б. и М. С. е за това, че на 19 февруари т.г. в Русе на ул. “Цар Освободител”, в съучастие противозаконно отнели лек автомобил “ВАЗ”. Последвала повреда на превозното средство на стойност 454.80 лева, което било изоставено във В. Търново, в района на гара Трапезица.
Срещу Б. С. е повдигнато и обвинение за това, че на 20 февруари в старата столица, от лек автомобил “Мерцедес МЛ 280” задигнал сумата от 600 щатски долари, 150 лева и 50 израелски шекела, с левова равностойност общо 1280,24 лева.
Обвиняемите са осъждани и са били настанени във ВУИ “Н. Й. Вапцаров”, гр. Завет – ученици 6-7 клас, уточняват от държавното обвинение. На 18 февруари тримата се уговорили да избягат от интерната. На следващия ден стигнали до Русе и тръгнали към жп гарата, където пред жилищен блок видели паркиран лек автомобил “ВАЗ” и решили да го вземат. След като установили, че няма акумулатор, взели такъв от паркиран в близост друг автомобил. След това издърпали кабелите от контактния ключ под волана и привели автомобила в движение. Късно вечерта вече в района на гара Трапезица във В. Търново автомобилът навлязъл в неравна местност и пропаднал между бетонна стена и изкоп, където извършителите го зарязали.
Младежите преспали в изоставена каравана. На следващия ден в района на автогарата в старата столица Б. С. забелязал паркиран автомобил, влязъл в купето през незаключената врата и от жабката взел кожено портмоне с пари. След това тримата отишли до жп гарата с намерение да си купят билети, за да се приберат при родителите си, но били установени и задържани.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Мария НЕДЕВА

Пътни строежи - Велико Търново