1300 лв. глоба за жена, ударила директорка на детска градина

Публикувано на вт, 3 ян. 2017
589 четения

Районният съд в Павликени наложи глоба в размер на 1300 лв. на жена, ударила директорка на детска градина в с. Дъскот. Прокуратурата е направила предложение Салиме Х. да се освободи от наказателна отговорност и вместо това да ѝ се наложи административно наказание съгласно НК. Тя е призната за виновна в това, че е нанесла юмручни удари в главата на директорката Пенка Б., като ѝ е причинила лека телесна повреда.
Случката се разиграла на 17 юни м.г. в двора на детската градина. Преди това Салиме подала заявление, че желае детето ѝ да посещава и да се храни в детската градина, като подписала декларация, че ще плаща до 10-о число на месеца таксата за предходния месец. Въпросния ден завела детето си и заявила на директорката, че отива да изтегли пари с обещанието, че до 10,00 ч. ще плати дължимите такси за цялата година. Сумата, която дължала, била около 200 лв.
Всеки месец майката намирала причина да не плати таксата и дори ставала агресивна, когато ѝ се поставял този въпрос, уточняват от държавното обвинение. Към 16,30 часа Салиме Х. влязла заедно с двете си деца в двора на градината, приближила директорката, която била с гръб към нея и започнала да ѝ нанася удари и да казва, че не желае да ѝ искат повече пари.
За провинението си тя ще плаща глоба в размер на 1300 лева.
Мария НЕДЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново