1000 лева глоба и 10 месеца без право да шофира за водач, употребил дрога

Публикувано на пн, 24 апр. 2017
315 четения

Районният съд в Горна Оряховица наложи глоба в размер на 1000 лева на шофьор, употребил наркотици. Магистратите са освободили от наказателна отговорност Я. Ц. и вместо това са му наложили административно наказание.
Провинението му е установено от полицаи в Горна Оряховица по време на стандартна проверка. Лекият автомобил “БМВ”, който управлявал, бил спрян от полицейския патрул в района на кръстовището на ул. “Свети княз Борис I” и “Иван Момчилов”. Тестван за употреба на наркотици, апаратът дал положителен резултат.
Освен наложената му глоба, Я. Ц. е лишен от право да управлява МПС за срок от 10 месеца.Решението на съда не е окончателно и може да се обжалва или протестира пред Окръжен съд.
По споразумение с държавното обвинение друг шофьор е осъден условно, също за управление след употреба на наркотици. Д. И. е получил наказание 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Той бил засечен от пътни полицаи в Горна Оряховица през декември м.г. Освен условното наказание, Д. И. е лишен от право да шофира за 6 месеца.
Мария НЕДЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново