Влагат 10 млн. лева в новия хипермаркет „PRAKTIS“, обектът трябва да е готов след 6 месеца

Публикувано на вт, 25 Апр. 2017
6625 четения

Верига магазини „PRAKTIS“ започна изграждането на свой хипермаркет във Велико Търново. Първата копка на обекта направиха кметът на старата столица Даниел Панов и собственикът на „PRAKTIS“ Любен Милчев. Той обясни, че общата инвестиция в новия обект ще е около 10 милиона лева. Основен партньор на „PRAKTIS“ при изграждането на магазина ще е „Рафайзенбанк“. Обектът трябва да е готов след 195 дена, около 6 месеца.

Радвам се, че избрахте Велико Търново за тази голяма инвестиция, заяви кметът Даниел Панов. Той допълни, че много  инвеститори са се насочили в последно време към старата столица, което повишава качеството на живот в региона.

Строителният хипермаркет „PRAKTIS“, който ще бъде разположен на площ от 13 000 кв. м на ул. „Магистрална“6, срещу Мall Велико Търново,  ще замени сега съществуващия обект. Предвижда се разгърната  застроена площ на магазина да е 8 000 кв.м.

Обектът ще има строителен хипермаркет с площ 6500 кв.м, „Драйв ин” строителен и градински център, заведение за бързо хранене, агроаптека, хоби магазин за риболовни принадлежности, обширен паркинг за 100 автомобила,

Планираме да разкрием около 100 работни места, обясни Милчев.

В новия си обект „PRAKTIS“ ще предлага над 50 000 артикула за строителство,  довършителни работи,  декорация,  двор и градина, селскостопански стоки, железария, инструменти и много други стоки и свързаните с тях услуги. Нашите стандарти са ориентирани към постоянното разширяване на асортимента от стоки и подобряване на обслужването на нашите клиенти. Търговските консултации и специализираните  услуги са сред приоритетните дейности в нашите  магазини“, посочи Милчев. Целта ни е да обслужваме не само жителите на Велико Търново, но и на целия регион.

PRAKTIS“  е българската търговска марка, която има 25 години опит на българския пазар с внос и търговия на стоки за ремонта и декорацията.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Пътни строежи - Велико Търново