Влагат 10 млн. лева в новия хипермаркет „PRAKTIS“, обектът трябва да е готов след 6 месеца

Публикувано: вт, 25 Апр. 2017 | Прегледи: 6563
Намали шрифта Увеличи шрифта
виж галерията

Верига магазини „PRAKTIS“ започна изграждането на свой хипермаркет във Велико Търново. Първата копка на обекта направиха кметът на старата столица Даниел Панов и собственикът на „PRAKTIS“ Любен Милчев. Той обясни, че общата инвестиция в новия обект ще е около 10 милиона лева. Основен партньор на „PRAKTIS“ при изграждането на магазина ще е „Рафайзенбанк“. Обектът трябва да е готов след 195 дена, около 6 месеца.

Радвам се, че избрахте Велико Търново за тази голяма инвестиция, заяви кметът Даниел Панов. Той допълни, че много  инвеститори са се насочили в последно време към старата столица, което повишава качеството на живот в региона.

Строителният хипермаркет „PRAKTIS“, който ще бъде разположен на площ от 13 000 кв. м на ул. „Магистрална“6, срещу Мall Велико Търново,  ще замени сега съществуващия обект. Предвижда се разгърната  застроена площ на магазина да е 8 000 кв.м.

Обектът ще има строителен хипермаркет с площ 6500 кв.м, „Драйв ин” строителен и градински център, заведение за бързо хранене, агроаптека, хоби магазин за риболовни принадлежности, обширен паркинг за 100 автомобила,

Планираме да разкрием около 100 работни места, обясни Милчев.

В новия си обект „PRAKTIS“ ще предлага над 50 000 артикула за строителство,  довършителни работи,  декорация,  двор и градина, селскостопански стоки, железария, инструменти и много други стоки и свързаните с тях услуги. Нашите стандарти са ориентирани към постоянното разширяване на асортимента от стоки и подобряване на обслужването на нашите клиенти. Търговските консултации и специализираните  услуги са сред приоритетните дейности в нашите  магазини“, посочи Милчев. Целта ни е да обслужваме не само жителите на Велико Търново, но и на целия регион.

PRAKTIS“  е българската търговска марка, която има 25 години опит на българския пазар с внос и търговия на стоки за ремонта и декорацията.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Повече в Горещи новини
Затвори