Веселин Марешки: „Не зная да съм купил бензиностанция във Велико Търново“

Публикувано на вт, 15 Мар. 2016
8848 четения

„Не зная да имам сделка за покупка на бензиностанция във Велико Търново“. Това заяви днес пред „Янтра ДНЕС“ петролният и аптечен бизнесмен Веселин Марешки.
Той посочи, че се интересува от старопрестолния град като част от мегапроекта му във всеки български град да открие бензиностанция. „Оглеждам бензиностанции, ходя по търгове, водя преговори за покупка на бензиностанция във Велико Търново и областта“, заяви още Веселин Марешки по повод обществените вълнения и медийни публикации, че е стъпил с евтиното си гориво в старата столица.
Последните слухове са, че в полезрението на Марешки са ведомствената бензиностанция на МСД в промишлената зона „Дълга лъка“ и бившата бензиностанция на „Петрол“ в село Петко Каравелово.
Покупката на бензиностанция или откриването на нова подлежи на регистрация в РИОСВ. От Екоинспекцията във В. Търново заявиха, че при тях няма подадено уведомление за промяна в обстоятелствата (при смяна на собствениците на бензиностанция) или инвестиционно намерение за разкриване на нов обект от компанията на Веселин Марешки.
Бензиностанциите на Марешки държат най-ниските цени на горивата на българския пазар. Дизелът се продава по 1,48 лева за литър, а най-масовият бензин А 95 е по 1,60 лв/л при средни цени за страната 1,73 лв./л за дизела и 1,79 лв./л за бензина А 95.
Здравка МАСЛЯНКОВА

Пътни строежи - Велико Търново