Ваканция за учениците в община В. Търново до понеделник, чака ни як студ и сняг

Публикувано на вт, 3 Ян. 2017
5333 четения

В Община Велико Търново 5 и 6 януари 2017 г. ще бъдат неучебни за учениците, съобщи кметът Даниел Панов. Причините са предстоящите още по-ниски температури, които метеоролозите прогнозират, а също и грипната обстановка, която се задълбочава. Заповедта на кмета ще бъде връчена в Регионалното управление по образованието, както и на директорите на всички учебни заведения.
Мярката е превантивна, с цел опазване на здравето на децата и учениците
Разпореждането не се отнася за режима на работа в детските градини и ясли на територията на общината. Те ще продължат да работят по обичайните си графици
Чака ни як студ и сняг в края на седмицата, съобщиха от метеорологичната служба във Велико Търново. На Ивановден в събота температурата пада до минус 15 градуса, а в неделя – до минус 18 градуса. Тогава най-високите температури се очаква да бъдат минус 8 и минус 10 градуса. На 5 и 6 януари ще има нови снеговалежи и студ до минус 10 градуса. Според метеоролога Валери Стефанов, климатичната обстановка е много динамична. На 3 януари дневните температури стигнаха 11,2 градуса, а започнаха сутринта от минус 8 градуса. Тази седмица ни очакват силен североизточен вятър и виелици, които ще бъдат най-бурни в Южна и Източна България. Не е изключено да има големи преспи и в Свищовско.
Вася ТЕРЗИЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Пътни строежи - Велико Търново