Учителка роди в парка, удуши бебето и го скри в багажник

Публикувано на пт, 13 Окт. 2017
5663 четения

34- годишна учителка роди в парк в Горна Оряховица, удуши бебето и го скри в багажник на кола. Раждането е станало в четвъртък привечер, като след това родилката била приета към 18 часа в спешния филиал на горнооряховската болница с масивен кръвоизлив. От там е приета в АГ отделението, където била прегледана от дежурния гинеколог д-р Димитринка Димитрова.

Още при първия преглед лекарката установила, че е имало раждане, макар учителката да твърдяла, че не е била бременна и не е раждала. За доказателство на раждането обаче е направен преглед на видеозон, който установил, че са останали остатъци от плацентата, висяла и пъпната връв. Тъй като жената продължила да настоява, че няма раждане, а и бебето не било намерено в болницата, за случая била уведомена полицията, съобщиха от горнооряховската болница.

По случая служители от Полицейското управление в Горна Оряховица веднага предприели разследващи действия. Направили оглед на парка, където станало раждането, после пред хранителен магазин те се натъкнали на съпруга на родилката и при огледа в семейния им автомобил е било открито безжизненото трупче на новородено момченце. По-късно аутопсията във великотърновската болница доказала, че бебето е доносено, родено е живо и след това е било удушено.

В същото време в болницата пред криминалистите учителката е разказала, че е родила мъртво момченце, като смятала да изхвърли трупчето в контейнер за смет. Родилката заявила още, че криела бременността си и никой не бил разбрал за нея. Семейството имало три момчета и тази бременност била нежелана.

По първоначални данни родилката В. П. е учителка по история и английски в основното училище във Виноград.

По случая е започнато досъдебно производство по чл. 120 от Наказателния кодекс, което се наблюдава от Районната прокуратура в Горна Оряховица. За убийство на рожбата по време на раждане или след това, наказанието е лишаване от свобода до три години, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.
Криминалистите вече разпитват 34-годишния съпруг Х. П., предстоят още доста експертизи по случая, разследването продължава. В момента състоянието на родилката е стабилно като след раждане, потвърдиха от АГ отделението.

Вася ТЕРЗИЕВА

Пътни строежи - Велико Търново