Удариха аптечна верига във В. Търново за незаконна търговия с лекарства

Публикувано на чт, 30 юни 2016
9439 четения

Незаконна търговия с лекарства чрез аптечна верига бе пресечена при съвместна операция на ДАНС, МВР, Изпълнителната агенция по лекарствата и прокуратурата. Акцията, под ръководството на специализираната прокуратура, е проведена във вторник и е била насочена към пресичането на незаконна търговия с лекарствени продукти в страната и в чужбина, както и данъчни престъпления.

От свои източници „Янтра ДНЕС“ научи, че са проверени офиси на аптечната верига „Салвия“. При проведените процесуално-следствени действия са открити и иззети счетоводни документи, рецепти и компютърни конфигурации, свързани с
незаконно извършвана дейност.
Открити са голямо количество лекарствени продукти и медикаменти, съхранявани в склад, без издадено разрешение за такава дейност от ИАЛ. Посредством медицински лица е осъществявано фиктивно изписване на лекарствени продукти, заплащани впоследствие от Националната здравноосигурителна каса. С последващата търговия с лекарствените продукти са извършвани и данъчни престъпления. Нанесени са значителни щети на държавата, стойността на които се уточнява.
Събраните доказателства се анализират, по преценка на наблюдаващия прокурор предстои повдигане на обвинения, съобщиха от специализираната прокуратура.

Мария НЕДЕВА

Пътни строежи - Велико Търново