Трима млади великотърновци загинаха при зверска катастрофа в Хаинбоаз

Публикувано на пн, 9 май 2016
24435 четения

Трима великотърновци изгубиха живота си в зверска катастрофа в Прохода на Републиката. Кървавият инцидент е станал около 21 часа снощи в района на село Пчелиново. Лекият автомобил, в който са пътували двама мъже на 28 и 29 години, и жена на 27 години, е смачкан до неузнаваемост. По първоначална информация водачът на автомобила е изгубил контрол над управлението и навлязъл в насрещната лента за движение. В този момент се задал камион, който не успял да намали скоростта навреме и се врязъл в задната част на „Сеат“-а.
Из под смачканите ламарини нелепо са изгубили живота си Димитър Димитров и Радина Димитрова, а водачът е издъхнал малко по-късно в линейката на път за болницата. В автомобилното меле е загинал и 28-годишният Димитър Нешков, собственик на автомобила. Той е работел в местна сладкарска фирма. Почернени близки и приятели на загиналите заляха социалните мрежи с вълна на съчувствие и съпричастност след кървавата трагедия.
Водача на ТИР-а е изпробван за алкохол, но пробата била отрицателна. Няколко часа след катастрофата Проходът остана затворен за движение, а на мястото се извършваха процесуално-следствени действия. Теренът, който бе осеян с останки и обгорели части, свидетелстващ за кървавата трагедия бе разчистван до късно след полунощ.
Мария НЕДЕВА

Пътни строежи - Велико Търново