Прокуратурата моли за съдействие за разкриване на тежко престъпление

Публикувано на чт, 18 май 2017
2464 четения

Прокуратурата на Република България отправя призив към всички български граждани за съдействие за разкриване на тежко престъпление. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново, се провежда разследване във връзка с инцидент от 7 март 2015 г. в къща за гости „Росна вила“ в с. Росно, област Велико Търново, ул. „Осма“ №7, при който при взривяване на камина с водна риза към локална отоплителна система е причинена смъртта на Богдана Маринова от с. Росно.

В хода на проведеното разследване е установено, че в периода от октомври 2014 г. до 7 март 2015 г. във вилата е възникнала аварийна ситуация с отоплителната инсталация. По това време е имало гости в къщата. Извършен е бил спешен ремонт  от неизвестно за органите на разследването лице, което е отстранило предпазен клапан.  Въпреки положените усилия, до настоящия момент не е установена неговата самоличност.

Не е установена и самоличността на гостите във вилата в периода октомври 2014 г. до 7 март 2015 г. с помощта, на които бихме могли да установим кое е лицето, премахнало предпазния клапан на отоплителната инсталация, допълват от Прокуратурата. От държавното обвинение призовават всички граждани, посетили “ „Росна вила“ в периода октомври 2014 г. до края на месец февруари 2015 г., или имащи информация за случилото се, да се свържат с прокуратурата или органите на МВР.

Контакти на  Окръжна прокуратура – Велико Търново:

Телефон: 062 600 548;

Факс: 062 637852;

E-mail ПРБ: press@prb.bg

Пътни строежи - Велико Търново