Прокуратурата моли за съдействие за разкриване на тежко престъпление

Публикувано: чт, 18 май 2017 | Прегледи: 2447
Намали шрифта Увеличи шрифта

Прокуратурата на Република България отправя призив към всички български граждани за съдействие за разкриване на тежко престъпление. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново, се провежда разследване във връзка с инцидент от 7 март 2015 г. в къща за гости „Росна вила“ в с. Росно, област Велико Търново, ул. „Осма“ №7, при който при взривяване на камина с водна риза към локална отоплителна система е причинена смъртта на Богдана Маринова от с. Росно.

В хода на проведеното разследване е установено, че в периода от октомври 2014 г. до 7 март 2015 г. във вилата е възникнала аварийна ситуация с отоплителната инсталация. По това време е имало гости в къщата. Извършен е бил спешен ремонт  от неизвестно за органите на разследването лице, което е отстранило предпазен клапан.  Въпреки положените усилия, до настоящия момент не е установена неговата самоличност.

Не е установена и самоличността на гостите във вилата в периода октомври 2014 г. до 7 март 2015 г. с помощта, на които бихме могли да установим кое е лицето, премахнало предпазния клапан на отоплителната инсталация, допълват от Прокуратурата. От държавното обвинение призовават всички граждани, посетили “ „Росна вила“ в периода октомври 2014 г. до края на месец февруари 2015 г., или имащи информация за случилото се, да се свържат с прокуратурата или органите на МВР.

Контакти на  Окръжна прокуратура – Велико Търново:

Телефон: 062 600 548;

Факс: 062 637852;

E-mail ПРБ: press@prb.bg

Повече в Горещи новини
Затвори