Прогноза за времето през периода 11 август 2017 г. – 17 август 2017 г.

Публикувано на чт, 10 Авг. 2017
600 четения

В петък ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб  вятър от източната четвърт. В събота, през по-голямата част от деня, ще има  незначителна облачност до ясно време.  Късно след обяд над северозападните райони на Северна България облачността ще се увеличи и вечерта и през нощта  ще превали и прегърми. На места валежите ще бъдат интензивни.  През деня ще духа слаб вятър от източната четвърт, вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. В неделя преди обяд ще бъде облачно, в централните части на Северна България с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. След обяд от запад на изток облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. В понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен вятър от запад, с тенденция да отслабва след обяд. Във вторник и сряда ще има незначителна облачност и слаб вятър от изток-североизток. В четвъртък ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа слаб вятър от североизток.

В петък и събота температурите ще се задържат  над средните за сезона – минималните ще бъдат между 20° и 23°,  максималните температури ще бъдат между 34° и 39°. В неделя се очаква захлаждане – минималните температури ще бъдат между 17° и 20°,  максималните  ще бъдат между 23° и 26°. От понеделник до четвъртък минималните температури ще бъдат между 19° и 22°,  максималните  ще бъдат между 28° и 31°.

Над западните и централни части на Стара планина  в петък и през по-голямата част от деня в събота ще има незначителна облачност с умерен вятър от източната четвърт. В събота късно след обяд облачността ще се увеличи и вечерта и през нощта срещу неделя се очакват валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. В събота късно след обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. В неделя преди обяд ще има значителна облачност с превалявания от дъжд и гръмотевици. След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. От понеделник до четвъртък ще има променлива облачност с умерен до силен вятър от северозапад. В петък и събота се очаква максималните стойности на температурата  на 1200 м. ще бъдат  около 26°. От неделя до края на периода  се очаква захлаждане и максималните стойности  на температурата на 1200 м. в неделя ще бъдат  около 15°, от понеделник до четвъртък –  около 19°. На 2000 м. температурите ще бъдат с около 6° – 7° по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Пътни строежи - Велико Търново