Приятели и колеги отрупаха с цветя сергията на Кецито на пазара

Публикувано на пн, 26 Сеп. 2016
11674 четения

Близки и приятели отрупаха с цветя пустеещия щанд на Кецито на централния пазар

66-годишният бивш футболист загина при зверската катастрофа на жп прелез

Приятели и колеги на 66-годишният Костадин Тодоранов -Кецито, който загина при зверската катастрофа на жп прелез в с. Правда, отрупаха с цветя сергията, на която той е продавал на централния пазар във Велико Търново. Клиенти и негови колеги го определят като добър и отзивчив човек.. „Вечно усмихнат, отворен към хората,  винаги готов да помогне“, коментираха познати на бившия защитник от“Локомотив“ – Горна Оряховица през 80-те години.

Кецито  и още един мъж  загинаха при зверска катастрофа на охраняем жп прелез край село Правда. Екип на Националната следствена служба, както и криминалисти от Горна Оряховица и Велико Търново разследват нелепия инцидент, който се случи в неделя около 14,30 ч. Лек автомобил „Деу Тико“ навлязъл при спуснати бариери, без да изчака преминаващия пътнически влак. Композицията, движила се по направление София-Варна, буквално помела колата, като я разполовила на две части. Част от предницата излетяла на метри от жп прелеза, а другата част с двамата мъже в нея останали под машината. Машинистите задействали спирачките на влака, но разстоянието до излязлата кола се оказало изключително малко. Според разследващите сблъсъкът е бил неизбежен.  Инцидентът се случил в участък, където влакът се е движил с изключително висока скорост. Едва, когато стъпил на жп линията, водачът е имал реална видимост и не е имало време за никаква  реакция. Колата е била влачена близо 400 метра по жп линията, а останките от смачканото возило са открити на стотици метри навътре в полето.

Около 400 пътници, пътуващи във влака, са свалени и извозени с автобуси до жп гара Горна Оряховица , откъдето са продължили пътуването.

Шофьорът, управлявал смачкания автомобил е на 60 години, също от железничарския град.  Жители на града коментираха, че мъжът с инициали И.П. използвал колата като нелегално такси, с което превозвал пътници от и към близките села.

След инцидента проверка на автоматичните бариери и светлинната сигнализация е показала, че всички устройства са изрядни и са работили същия ден. Експерти са подложили на проверка и машината, която също е била в изправно състояние. Установено е, че машинистът не е употребил алкохол преди да поеме на път.

По случая е образувано следствено дело. Назначени са множество експертизи,  които следва да доизяснят въпросите около инцидента.

Мария НЕДЕВА
сн Даниел ЙОРДАНОВ

Пътни строежи - Велико Търново