Почерпен шофьор се вряза във витрина на магазин

Публикувано на пн, 20 Мар. 2017
3281 четения

Турски тираджия се блъсна в стълб с 2,01 промила

Два пътни инцидента белязаха почивния неделен ден, произшествията са без пострадали, но с нанесени материални щети. Отговорните водачи са шофирали след употреба на алкохол, а единият от тях е взел и дрога.

Около 23,50 ч. лек автомобил “ Опел Астра“ се забил в стъклената витрина на магазин за дрехи в центъра на старата столица. Търговският обект се намира на ул. „Независимост“, чиито жители са били събудени от силния шум и звукът на сирени посред нощ. След сблъсъка на мястото са пристигнали патрулни автомобили и линейка. 34-годишният водач Р.Д. е шофирал с 1.73 промила алкохол, според техническото устройство. В хода на проверката е изяснено, че също е взел метаамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Щети са нанесени по витрината на магазина. Отговорното лице е задържано за срок до 24 часа, срещу него се вози бързо производство.

В ранните утринни часове турски тираджия, пътуващ през Хаинбоаз, предизвика друг пътен инцидент. Около 7,20 ч. камионътсе движил в посока Гурково, но в село Въглевци напуснал пътното платно и се блъснал в електрически стълб. 36-годишният шофьор е бил с 2,01 промил алкохол. Пропадналото возило остана в канавката през целия ден, вероятно в понеделник ще бъде изтеглено със специализирана техника. Шофьорът е бил задържан  за срок до 24 часа, съставени са му два акта. По случая се води бързо производство.

Мария НЕДЕВА
сн. личен архив

Пътни строежи - Велико Търново