Николай Йоцов е новият областен управител на Област Велико Търново (обновена)

Публикувано на ср, 8 Февр. 2017
7641 четения

Николай Йоцов e новият областен управител на област Велико Търново. Той сменя на поста досегашния губернатор проф. Пенчо Пенчев от ГЕРБ. Йоцов е завършил ВВАУ в Шумен, Военна академия в Киев, притежава магистърска степен по стопанско управление от НВУ „В. Левски”, където е бил и преподавател. В последните години работи като експерт в ИА „Военни клубове и военно-почивно дело”. Йоцов беше част от Инициативния комитет, който беше създаден в подкрепа на кандидатурата на ген. Румен Радев за президент. „Янтра ДНЕС“ научи, че двамата се познават от времето, когато Радев е бил курсант в Долна Митрополия.

Поемам поста с с голяма отговорност и съм решен да гарантирам честно провеждане на предсрочните парламентарни избори, коментира веднага след назначаването си Йоцов.

Потърсен за коментар проф. Пенчо Пенчев обясни, че все още не е информиран официално, че е отстранен от поста. Искам да видя какви са аргументите на правителството за отстраняването ми. Но не мога да приема като мотив, че бихме опорочили изболите, коментира досегашният губернатор. Проф. Пенчев беше назначен на поста на 24 ноември 2014 г. Това е вторият му мандат като губернатор, първият беше в периода 2011-2013 г.

Общо 14 областни управители бяха отстранени от длъжност. Правителството днес е взело решение от постовете си да бъдат освободени областните управители на Благоевград, Варна, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, София, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и Велико Търново.
Весела КЪНЧЕВА   

 

 

Пътни строежи - Велико Търново