Над 150 прояви на агресия са регистрирани в училищата

Публикувано на ср, 13 Сеп. 2017
106 четения

Над 150 прояви на агресия са регистрирани в учебните заведения през учебната 2016/2017 г., сочат отчетите на Регионалното управление по образованието във Велико Търново. Хубавото е, че тези прояви намаляват, а пикът беше достигнат през 2014/2016 г., когато са регистрирани над 250 инцидента с деца и младежи, обобщи началникът на РУО инж. Розалия Личева.

Видеонаблюдение е монтирано в 57 училища, специален пропускателен режим е въведен в 31 училища, а в 69 – за охраната на учениците се грижат дежурни учители и помощен персонал, допълни Личева.

По време на съвещание с училищните директори преди старта на новата учебна година представители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и ОД на МВР представиха плановете си за работа с децата. Радостин Върбанов от Пътна полиция увери, че на 15 септември ще има полицейски служители в районите на всички учебни заведения. До края на септември полицаи ще изнесат 10-минутни беседи по пътна безопасност сред ученици от 1 до 4 клас. Служители от криминална полиция пък ще гостуват с едночасови лекции за вредата от наркотиците на децата и младежите от 5 до 12 клас.

Николай Александров от пожарната посъветва училищните ръководители да проведат до края на месец октомври занятие по учебна евакуация. Той призова мероприятието да се организира, без предварително да се огласява, защото целта е не да се избяга от сградата, а да се напусне по безопасен начин.

Златина ДИМИТРОВА

 

 

Пътни строежи - Велико Търново