Михаела Филева ще пее на Празника на яйцето в Павликени

Публикувано на ср, 19 Апр. 2017
1082 четения

За първи път проявата ще се състои в градския парк

С много новости и изненади Павликени очаква гостите на четвъртото издание на Празника на яйцето на 29 април, който за първи път тази година ще се проведе в градския парк „Кирил Ракаров“, а не както до сега на площад „Свобода“. Продължава партньорството с „Хайпро България“, които са едни от най-големите производители на яйца в Северна България, съобщи кметът на града инж. Емануил Манолов. Той допълни, че фирмата ще осигури 4 000 яйца, които ще бъдат използвани за празника, а част от тях ще бъдат раздадени на социалните заведения.

И тази година мотото на празника се запазва – „Едно яйце – много възможности“. Запазва се и селският кът, в който ще бъдат посрещани гостите. За втора година той ще бъде организиран и оформен от фолклорните формации от село Паскалевец, обясни инж. Манолов.

Новост тази година е, че за първи път са поканени много представители на занаятите – дърворезбари, грънчари, майстори на шевици, които ще покажат своите умения. Ще има щандове за продажба на сувенири, цветя.

На детската площадка през целия ден ще има аниматори, които ще забавляват най-малките посетители на празника. За спомен от празника всеки ще може да си направи снимка в специален кът, който е във формата на яйце, допълват организаторите. Председател на журито на традиционния кулинарен конкурс отново ще е  обичаният от малки и големи Иван Звездев. И тази година майстор готвачът Елена Божанова ще направи над 1001 омлета, които ще бъдат раздавани на хората.

Повече от 11 часа ще продължи от музикално-артистичната програма на  огромната сцена в парка, на която ще се изявяват изпълнители на различна възраст от общината. Михаела Филева е известният изпълнител, който тази година ще радва гостите на празника. Тя е била избрана сред анкета, в която са участвали жителите на града и учениците от големите класове. Концерт в края на празника ще имат и двете местни рок банди „Headbangers” и „Noise“.

За първи път организаторите на Празника на яйцето са се обърнали и към туристическите агенции и се очаква на 29 април в Павликени да пристигнат 4 големи автобуса от градовете София, Варна, Бургас и Пловдив. Всички прояви през деня ще са безплатни, отворен ще бъде и намиращият се в близост зоопарк. На всеки кръгъл час ще има автобус до античния керамичен център, за да го разгледат.

Весела КЪНЧЕВА       

Пътни строежи - Велико Търново