Кметът на Стражица – милионер, великотърновският – с пет заема

Публикувано на пн, 19 юни 2017
3717 четения

Кметът на Велико Търново Даниел Панов е декларирал пет заема към банки в декларацията си, внесена в Сметната палата. Те са на общо стойност близо 102 хил. лв., като 20 хил. от тях са от кредитни карти. Той е декларирал и 21 000 лв. приходи от наеми по два договора. Единият се води на негово име, а другият на съпругата му. През последната година Панов е успял да спести от заплати 5 хил. лв.

Два автомобила „Ауди“ и „Пежо“, апартамент от 83 кв.м. и два заема за 12 585 лв. е посочил в документа горнооряховският кмет Добромир Добрев. Д-р Ивелина Гецова от Лясковец е записала, че притежава една шеста от наследствен апартамент и лек автомобил „Дайхацу“. Тя е успяла да спести 39 000 лв. от заплати, има банков влог от 12 000 лв. Кметицата е декларирала и задължение от 25 000 лв към банка.

32 имота, предимно ниви и лозя, е придобил като дарение или е закупил през последната година златаришкият кмет Пенчо Чанев. Той изплаща и  60 хил. лв. ипотечен кредит.

Кметът на Свищов Генчо Генчев няма имоти, спестил е 2000 лв от заплати, взел е заем от 30 хил. лв., има и влог от 32 хил. лв. влог.

Три ниви и едно лозе е придобил по наследство през 2016 г. кметът на Павликени Емануил Манолов. Той има и два големи заема от банки за почти 30 хил. лв.

Кмет милионер и един най-големите рентиери е Румен Павлов, който управлява община Стражица. 35 магазина, бензиностанции, складове и др. търговски обекти, декларирано закупени за почти 1 млн. лв., притежава той. Повечето се намират на територията на Горна Оряховица, Кесарево, Стражица, с. Водно и др. Павлов притежава и 37 ниви с обща площ близо 500 дка край Кесарево, както и 21 дка, купени за 517 хил. лв., край Куцина – община Полски Тръмбеш. Кметът притежава и солиден автопарк, включващ 68 отделни машини, сред които преобладава земеделската техника.

В данните на Сметната палата не присъстват данни за управниците на Сухиндол и Полски Тръмбеш, еленският кмет Дилян Млъзев пък е подал само уведомление.

Новият областен управител проф. Любомира Попова и съпругът й Христо Попов притежават общо 3 жилища. По един апартамент във Велико Търново и София, и къща с двор в село Никюп. В декрацията на проф. Попова е посочено още, че семейството има 48 декара ниви с Никюп и Самоводене, както и товарен автомобил „Шкода“. Тя е посочила още, съпругът й има ипотечен кредит на стойност 75 000 лв.

Весела КЪНЧЕВА  

Пътни строежи - Велико Търново