„Кауфланд“ купи незавършения хирургичен блок на МОБАЛ

Публикувано на вт, 25 Окт. 2016
9121 четения

Веригата ще събори сградата и на мястото ще прави магазин

 

„Кауфланд България“ днес купи на търг незавършения хирургичен блок за 5,8 млн. лв. в двора на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Така веригата стъпва в старата столица  след многогодишни неуспешни опити. Инвеститорите съобщиха, че ще съборят изоставения 30-годишен корпус, ще разчистят терена и ще запълнят блатото, оформило се до постройката от теч на канализацията. На мястото ще направят магазин. Продаденият имот има площ от 18,9 дка.

„Кауфланд“ беше единственият  кандидат  при продажбата, предплатил депозит от 2,7 млн. лв. Търгът се проведе в 14,00 часа, както бе обявен предварително, а

комисията с председател адв. Даниела Минева оцени документите на купувача като изрядни и допусна веригата до търга.

Днес областната болница продаде и старата парова централа за 159 200 лв., обявена също  в търга. Новият собственик е „РМ „Пропърти“, а  имотът заема площ от 1,2 дка. Мястото е много комуникативно и се намира срещу бензиностанция на OMW.

Потърсихме за коментар  директора на МОБАЛ д-р Стефан Филев, но той не отговоряше на позвъняванията.

Многократно  болничният шеф е потвърждавал, че спечелените от търга пари ще се използват единствено за изграждане на нова болнична сграда , която ще бъде построена до сегашната в  двора на новата болница. В нея ще бъдат преместени болничните отделения, които се намират в Стара болница. Така ще се спестяват годишно около 600 000 лв. за комуникации, логистика и издръжка.

Вася ТЕРЗИЕВА

сн. архив

Пътни строежи - Велико Търново