Гергьовски влак с парен локомотив тръгва от гара Горна Оряховица

Публикувано на чт, 20 Апр. 2017
1914 четения

Атракционно пътуване с парен локомотив от 1948 г. пуска БДЖ за Гергьовден. Специалната композиция тръгва в 9,40 часа от Горна Оряховица и ще се движи по маршрут до гара Трявна, със спирки във Велико Търново, Дряново и Бачо Киро – за желаещите да прекарат празничния ден на Дряновския манастир. По време на пътуването ще се снима и музикален клип на певицата Хилда Казасян.

Локомотивът е от серията 16.27 и е произведен през 1948 г. в Австрия. Днес в света се движат само два от тази серия – единият е в България и ще бъде начело на празничния Гергьовски влак, а другият – в Люксембург.

Цената на двупосочния билет за вълнуващата атракция със запазено място е 29 лв. В състава на композицията ще бъде включен и вагонът на Борис ІІІ от „Корона експрес”, който ще бъде разглеждан по време на самото пътуване като музей на колела.

След пристигането в Трявна, пътниците ще могат да получат автографи от певицата Хилда Казасян и да си направят селфита както с нея, така и с машиниста Алберт Иванов и неговия екип.

Билети за новото пътешествие, организирано от БДЖ, вече се продават на билетните каси на гарите в Горна Оряховица, Велико Търново, Дряново, Трявна, Варна, Русе, Пловдив и София.

Пътуването е част от новата туристическа програма на БДЖ, която обединява както пътуването с ретро-състави, така и цялостно туристическо преживяване.

Златина ДИМИТРОВА

 

Пътни строежи - Велико Търново