ГЕРБ печели изборите в страната, БСП води в област Велико Търново

Публикувано на нд, 26 Мар. 2017
5013 четения

БСП води на ГЕРБ в област Велико Търново по предварителните резултати от екзитполовете на предсрочните парламентарни избори към този момент, научи „Янтра ДНЕС“. Разликата е от 2,5 % до 7 % в полза червените. След тях с около 11 % са Обединените патриоти. Четвъртата позиция по предварителна информация си поделят Реформаторския блок и Воля, които са 3,9 процента.
В национален мащаб партията на Бойко Борисов получава 32,8 % от гласовете, сочат данните от екзитпол на агенция „Галъп“. На второ място е коалиция „БСП за България“ с 28,4 % от вота. Третата позиция е за „Обединените патриоти“ с 8,8 %, четвърти са ДПС със 7,8 % от гласовете. На пета позиция е партия „Воля“ на Веселин Марешки с 4,6 % от гласувалите.
Под 4-процентната бариера според данните от екзитпола е коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ с 3,8 %.
Според екзитпол на „Алфа рисърч“ ГЕРБ получава 32,2 % от гласовете на избирателите в страната. На второ място остава коалиция „БСП за България“ с 28 % от вота.
Третата позиция е за ДСП с 9,7 % от гласовете, четвърти са „Обединените патриоти“ с 9,5 %. На пета позиция е партия „Воля“ на Веселин Марешки с 5,1 % от гласувалите. На границата от 4 % се нарежда и коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“.
Весела КЪНЧЕВА

Пътни строежи - Велико Търново