ГЕРБ и Патриотите със зам.- областни управители във Велико Търново

Публикувано на ср, 10 май 2017
5542 четения

Вече може да се каже, че няма въпросителни и около заместниците на новия областен управител проф. Любомира Попова, която по рано днес беше назначена на поста от кабинета на Бойко Борисов.

Заместниците на новия губернатор отново ще са двама. От ГЕРБ почти сигурно е, че това ще е бившият кмет на Стражица Детелина Борисова, която загуби последните местни изборите след драматичен сблъсък със сегашния градоначалник Румен Павлов – Пантерата. Борисова, която по образование е строителен инженер, в момента е управител на ВиК в Стражица.

Другият зам.-областен управител ще е от коалицията „Обединени патриоти – ВМРО, НФСБ, АТАКА“. Според източници на „Янтра ДНЕС“, това ще общинският председател на воеводите в Горна Оряховица Кирил Кирилов. На предсрочните парламентарни избори на 26 март, той спечели най-много преференции след водача на листата проф. Милен Михов.

Младият бизнесмен е общински съветник вече трети мандат в Горна Оряховица и председател на местната структура на ВМРО в града. Родом е от Горна Оряховица, семеен, с едно дете. Кирил Кирилов завършва висше икономическо образование във Варна, а след това записва право във ВТУ. Навлиза в политиката преди близо 20 години.

Весела КЪНЧЕВА

Пътни строежи - Велико Търново