Десетдневка на отворените врати започна от 20 март в белодробната болница

Публикувано на пн, 20 Мар. 2017
219 четения

Десетдневка на отворените врати започна белодробната болница „Д-р Трейман“ във Велико Търново. От 20 до 31 март  2017 г. лекарите ще преглеждат и консултират безплатно   всеки пациент, потърсил медицинска помощ, съобщи д-р Стела Денчева, управител на болницата. Прегледите ще се извършват всеки ден от 10,00 до 14,00 часа на място в сградата на Света гора. При съмнение за заболяване, ще се правят допълнителни изследвания.

С безплатните прегледи „Д-р Трейман“ се включва в националната кампания „Дни на отворените врати“, която здравното министерство организира в цялата страна. Освен това на 24 март е Световният ден за борба с туберкулозата, която се завръща активно. Тази година мотото е – „Обединени да спрем туберкулозата“.

По справка на РЗИ във Велико Търново, само за първите два месеца на годината в областта са регистрирани 10 с туберкулоза. Неотдавна 61-годишен мъж от Горна Оряховица почина от заболяването. А туберкулозата е  болест, която е една от десетте причини за смъртност при хората. Заболяването е заразно, затова при открит болен се издирват и близките.

Вася ТЕРЗИЕВА

Пътни строежи - Велико Търново