Деница събра очите на великотърновци с уникална рокля с фолклорни мотиви

Публикувано на чт, 25 май 2017
18923 четения

С красива и стилна рокля с фолклорни мотиви се появи на червения килим в центъра на Велико Търново абитуриентката Деница Божанова от Старопрестолната гимназия по икономика. Тоалетът е ушит по нейна идея, съвместно с местната дизайнерка Яна Караиванова и съчетава по уникален начин традиционното и модерното.

„Много обичам народните танци и се занимавам с фолклор. Затова някак естествено, още докато бях в осми клас, се появи идеята балната ми рокля да бъде с фолклорни мотиви“, разказа пред „Янтра ДНЕС“ Деница. Около две месеца тя и нейната дизайнерка са работили над тоалета, като по-голяма част от времето им отнело проектирането на модела. За роклята са използвани три вида плат, както и автентични пафти за аксесоар. Оригиналният модел е с бродерии и апликации с рози и с шевица по ръкава. Малки бели розички, сплетени в косата, допълваха елегантната визия на Деница.

В Националния военен университет „Васил Левски“ е избрала да продължи образованието си младата дама. Военната специалност, на която се е спряла е „Материални средства“.

Златина ДИМИТРОВА

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Пътни строежи - Велико Търново