Белгийският посланик слуша Бах в старинен храм в Арбанаси

Публикувано на нд, 13 Авг. 2017
167 четения

Посланикът на Белгия у нас Франсоа Бонтан се наслади на музиката на Бах в храма „Свети Архангели Михаил и Гавриил” в Арбанаси. Негово Превъзходителство дойде на частно посещение със сина си. Те бяха сред публиката на втория концерт от програмата на Летния фестивал на класическата камерна музика „Arbanassi summer music”.

Гости от девет държави дойдоха на музикалната вечер в старинния храм, който се отличава с уникални акустика и стенописи. За първи път в осемгодишната история на арт проекта там звучаха барокова музика и произведения на Бах. Църквата едва побра желаещите да се насладят на изпълненията на седем световноизвестни музиканти, които свирят в най-добрите оркестри в Европа.

Посланикът е останал очарован от музикалната вечер и е настоявал от сега да му бъдат запазени билети за концертите през 2018 г. Дипломатът е заявил готовност да помага за развитието на фестивала в Арбанаси. Той е поел ангажимент да проведе разговори, за да привлече за спонсори белгийски фирми, които работят в България.

Златина ДИМИТРОВА

Сн. Община ВТ

Пътни строежи - Велико Търново