9556 души от областта ще получат храни по програмата на ЕС

Публикувано на чт, 5 ян. 2017
774 четения

Във Велико Търново пунктът ще бъде на ул. “Марно поле” №14

В изпълнение на Оперативната програма за храни на ЕС, от 16 януари 2017 г.  във Великотърновска област ще започне раздаването  на храните за социално слаби, съобщи Димитър Русев, директор на Областния съвет на БЧК. 9556 души имат право на хранителните помощи, от които 1777 в Община Велико Търново. За старопрестолния град правоимащите са 1086. Пунктът за раздаване във Велико Търново се намира на ул. Марно поле” № 14 – бившия избирателен клуб и ще бъде отворен от 9,00 до 13,00 часа. Мястото е в центъра на града и е достъпно за автомобили.

Хората ще получат 10 вида хранителни продукти с тегло 38,550 кг, уточни шефът на БЧК. За общините Велико Търново, Горна Оряховица, Елена и Златарица – раздаването започва от 16 януари и ще приключи  до 10 февруари 2017 г. За Лясковец, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица, Свищов и Сухиндол  старите пунктове ще бъдат отворени на 13 февруари, и затворени на 10 март. Като асортимент помощите са – 10 пакета брашно, 6 пакета ориз, 7 пакета спагети, 5 пакета картофено пюре, 4 кутии гювеч, 2 кутии компот, 2 кутии конфитюр, 6 кутии телешко месо, 8 пакета захар и 4 кутии вафли.

Освен тези, които получават енергийни помощи, право на подпомагане имат майки с месечни помощи за деца до навършване на една година, лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, хора, пострадали от бедствия и аварии, подпомогнати с еднократна помощ и др.

Димитър Русев съобщи също, че, за да има по-добра разгласа за получаване на храните, социалните служби по места ще разлепят бележки с пълната информация за датата, часа и мястото  на раздаване пред домовете на правоимащите. Целта е помощите да достигнат до всички хора, които имат нужда.

Вася ТЕРЗИЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново