46 фолклорни групи идват на „Болярско надиграване“

Публикувано на чт, 20 Апр. 2017
792 четения

46 фолклорни групи от цяла България ще пристигнат във Велико Търново Националния фестивал на любителските клубове по танци „Болярско надиграване“. Седмото издание на форума ще се проведе през почивните дни на сцената на Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Фестът се организира от великотърновските фолклорни клубове „Валденс Победа” и „Търновска царица”  заедно с Общината. Събитието ще премине под патронажа на кмета Даниел Панов.

30 са съставите, които ще премерят сили в съботния ден, когато ще се проведе танцувалната надпревара. В първия етап групите ще тропат пред великотърновци хора от всички фолклорни области. Вторият кръг включва истинското надиграване – финалистите ще демонстрират майсторските си умения върху Ганкиното хоро.

Част от съпътстващата програма е фестивал е Четвъртият национален конкурс за детско-юношески школи „Нашите малки, големи танцьори”. В неделния ден отново на сцената на ДКС ще се представят 16 фолклорни групи, съставени от деца и младежи. Освен с традиционните хора, те ще зарадват публиката и с авторски танцувални изпълнения.

И през двата дни входът за зрители е свободен. Откриването на фестивала „Болярско надиграване” е в събота от 9,30 часа. В същия час, но в неделя, е началото на конкурса „Нашите малки, големи танцьори”.

Златина ДИМИТРОВА

Пътни строежи - Велико Търново