4000 лева събра концертът в помощ на малката Йоанка

Публикувано на чт, 1 Дек. 2016
486 четения

4 008 лева събра благотворителният концерт в помощ на 6-годишната Йоана Христова от Велико Търново. Малкото момиченце се бори с рака в истанбулската болница „Мемориал”, а семейството є търси подкрепа за набиране на необходимата сума за продължаване на лечението на детето, което претърпя няколко операции за отстраняване на злокачествен тумор в мозъка.

Около 150 малки и големи изпълнители излязоха на сцената на търновския театър миналата вечер в името на благородната кауза. Малката Йони, силно развълнувана, също присъства на концерта, благодарение на интернет връзка, сподели Деляна Златкова, която е сред майките, организирали благотворителния спектакъл. Набраните средства бяха предадени на лелята на момиченцето Нина Нешева заедно с протокол и в присъствието на свидетели.

През следващата седмица ще бъдат отворени и 15-те дарителници, които родителите от детска градина “Иванка Ботева”, ще поставят в различни институции и заведения в старата столица.

За лечението на Йоанка ще бъдат предоставени и събраните средства от Коледния благотворителен базар на Екстрапак, който ще се проведе на 10 и 11 и 17 и 18 декември в мола. Коледните картички, които ще се предлагат на щанда, също са изработени от децата от “Иванка Ботева” и техните родители.

Златина ДИМИТРОВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново