2000 жители и гости на В. Търново посрещнаха заедно 2017 г.

Публикувано на пн, 2 ян. 2017
424 четения

Близо 2000 жители и гости на Велико Търново и кметът Даниел Панов със своето семейство посрещнаха заедно 2017 година на площад „Майка България” в старопрестолния град. Мразовитото време и отрицателните температури, достигнали -17 градуса по Целзий, не уплашиха празнуващите, които се веселиха до ранни зори в новогодишната нощ. Точно в полунощ зрелищни фойерверки превърнаха небето над Велико Търново в пъстра феерия от светлина и цветове, а кметът Даниел Панов и народната певица Николина Чакърдъкова поведоха голямо българско хоро.

Даниел Панов благодари на великотърновци, на бизнеса и на неправителствения сектор за подкрепата. „Заедно превръщаме Старата столица в по-добро място за живеене, за образование, за туризъм и реализация на инвестиции. Всеки ден вие, скъпи съграждани, допринасяте за просперитета и успехите на Велико Търново и селищата в общината. Благодаря на всички, които работят нашият град да е стожер на българската идентичност, култура, изкуства, образование и духовност. Убеден съм, че и през новата година заедно и успешно ще се справим с всички предизвикателства и възможности”, обърна се Панов към хората.

В словото си Даниел Панов подчерта, че днес за Старата столица все по-силно се говори с добро и в България, и по света. „Велико Търново е пример, че когато сме задружни, вървим напред и нагоре”, посочи кметът.

„Бъдете здрави, с вдъхновение, последователност и упоритост реализирайте целите, стремежите и мечтите си. Пожелавам ви да бъдете с близките и обичани хора както през празниците, така и през цялата 2017 година”, завърши Даниел Панов. На площад „Майка България” празнуваха и заместник-кметовете Снежана Данева-Иванова и Ганчо Карабаджаков.

Николина Чакърдъкова, Неврокопският фолклорен ансамбъл, група Вакали, рок-бандата D2 и популярните актьори Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев веселиха великотърновци в новогодишната нощ. Община Велико Търново и местни фирми бяха осигурили вкусна почерпка – месни хапки, парченца баница с късмети, сладкарски изделия, шампанско, вино и пиво. Опазването на обществения ред и сигурността бяха на най-високо ниво благодарение на партньорството между местната власт, органите на реда и частна охранителна фирма. Великотърновският митрополит Григорий отслужи благослов за здраве и успехи.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново